Doua cuvinte despre nimic

O campanie asa cum trebuie

Posted in Uncategorized by marinescualex on December 6, 2009

Nu stiu daca interesul meu pentru marketing politic este unul real sau este strict legat de situatia in care ne aflam. Zilele astea tot ce auzi, tot ce vezi, este despre politica. Nu mai poti sa te uiti la tv, sa asculti radio, sa intrii pe net sau macar sa iesi pe strada pentru ca vei fi bombardat de publicitate electorala. Din pacate, desi foarte masiva (m-am gandit mult la ce cuvant sa folosesc pentru a o caracteriza) este foarte prost facuta. Interesul meu artificial pentru politica este sustinut, probabil, de ideea ca as putea face ceva mult mai bun, si nu sunt nici pe departe un specialist.

Cu toate astea, doar aruncand o privire peste o campanie bine facuta vedem ca diferentele sunt enorme intre ceea ce se intampla la noi si ceea ce se intampla pe la altii. Cea mai puternica arma pe care a avut-o Obama in campania sa a fost ‘omul de rand’. A reusit sa implice persoanele de rand si sa le faca sa creada in el. Nu s-a jucat cu increderea oamenilor pentru ca este cel mai greu ‘lucru’ de obtinut. Si-a ales de la bun inceput (care inseamna cu aproximativ 4-5 ani inantea alegerilor, daca nu mai mult) principiile pe care vrea sa le sprijine si doar pe alea a mers. Nu si-a schimbat convingerile dupa cum bate vantul si nu s-a apucat sa faca aliante in stanga si in dreapta doar pentru un castig momentan.

As putea sa dezvolt in continuare subiectul, dar ma ingrozesc comparatiile intre circul de la noi si ceea ce se intampla pe la altii. Nici nu trebuie sa ne uitam atat de departe. Batrana Europa are destule exemple demne de urmat, dar pe noi ne intereseaza doar clipa si castigul imediat. De ce sa ne gandim la viitor ? Poate ca peste 2 ani se termina totul… Hai sa strangem cat mai mult ! (Yes, I was being sarchastic…)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: